Wat is Neo-Hypnotherapie?

Neo-hypnotherapie is een therapievorm, die je opnieuw in contact brengt met het kind in jezelf. Bij veel mensen is dit kind op vaak heel verschillende manieren gekwetst. Als volwassene durf je dan niet kwetsbaar meer te zijn.

Zie ook de informatie op pagina Werkwijze

 

Voor wie is een Neo-Hypnotherapie behandeling zinvol?

Hypnotherapie is geschikt voor diegenen die last hebben van bewuste of onbewuste onverwerkte jeugdervaringen. Vooral als dit hun leven inperkt en veelal negatief bepaald. In het dagelijkse leven kan een gebeurtenis een onbewuste herinnering triggeren. Hierdoor kun je erg van slag raken zonder dat je begrijpt wat er aan de hand is.

–   Als je in een proces van rouwverwerking zit na het overlijden van een geliefde.
–   Als je in het verwerkingsproces van een scheiding zit of na een abortus of miskraam.
–   Vrouwen die zwanger zijn of in een adoptieproces zitten.
–   Als je zelf bent geadopteerd.

 

Wat is het resultaat van een Neo Hypnotherapie behandeling?

Hypnotherapie helpt om onbewuste belemmeringen weer bewust te maken en te accepteren. Niet alle problemen kun je vanuit het verstand beredeneren. Door samen te kijken naar, en te ervaren wat er op spiritueel, energetisch en psychologisch gebied gebeurt, worden bepaalde gevoelens of gedragingen duidelijk. Dan kan het acceptatieproces beginnen waarna er ruimte komt voor iets nieuws.

Rebirthing / Ademwerk:

Door een verbonden ademhaling kom je in een trance waarin je de controle over je eigen denken los kunt laten. Hierdoor kom je makkelijker bij de onbewuste emoties. Door jezelf over te geven aan het gebeuren kun je de emoties en de hierbij behorende herinnering gaan verwerken.


Hypnose, Trans, Visualisatie en Leelareizen
:

Hypnose of een visualisatie helpt om bij onbewuste patronen, vergeten of verdrongen herinneringen te komen. Visualisaties werken ondersteunend in een rouwproces, na een miskraam of na het overlijden van een geliefde. Bij zwangere vrouwen, vrouwen die in een adoptieproces zitten of als je zelf bent geadopteerd, helpen visualisaties om op een zachte manier in contact te komen met de energie van het kind of de biologische ouders.


Gestalt, Delendialoog:

We nemen allemaal bepaalde eigenschappen en uitspraken mee van onze ouders of andere autoriteiten uit onze jeugd. Hiernaast hebben we verschillende emoties die razendsnel kunnen wisselen. Van boos naar verdrietig naar onzeker. Delendialoog vergroot deze uitspraken en emoties uit, waardoor je ze beter kan gaan herkennen. Ook kan je contact maken met de energie van anderen, bijvoorbeeld de personen uit je gezin. Dit geeft duidelijkheid over de onderlinge verhoudingen.


Trapdoor:

Verslavingen en steeds terugkomende verlangens kunnen erg vervelend worden. Met de methodiek Trapdoor wordt gekeken naar de behoefte achter de verslaving, achter het verlangen.